Monday, April 11, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΔΑ


  Αθήνα : 11-4-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
        Για 22η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ειρηνική πορεία από το Παλιό Δημαρχείο προς τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9,84 όπου θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι διαδηλωτές  θα κατέληγαν σε καθιστική διαμαρτυρία ενώ αντιπροσωπεία από τα σωματεία του Δήμου και των συμβασιούχων θα ζητούσαν να παρέμβουν προκειμένου να ενημερώσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους για το θέμα των συμβασιούχων.
        Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος κάλεσε  τα ΜΑΤ τα οποία εντελώς απρόκλητα εξαπέλυσαν μια μοναδική σε αγριότητα επίθεση εναντίον μας  με λυσσαλέα χρήση των γκλόπς και εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων, κροτίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι (οι δύο με εγκαύματα το πρόσωπο και ένας με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι) και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
        Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης – ηθικός αυτουργός των επεισοδίων εναντίον των εργαζομένων του – επέδειξε άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπό του και ζήτησε να παρέμβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τρία άτομα και όχι μια αξιοπρεπής επιτροπή όπως του είχε ζητηθεί.
        Αναρωτιόμαστε ως πότε ο κ. Καμίνης θα κρύβεται πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ως πότε θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο φρουρούμενο, ως πότε θα παριστάνει τον αμέτοχο στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του και ο Δήμος του.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις
 Συνεχίζουμε την κατάληψη
Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να σταθεί δίπλα μας και όχι να είναι απέναντί μας και να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθήσει να δώσει λύση αντί να καλεί μονίμως τα ΜΑΤ και να δημιουργεί προβλήματα και τραυματίες.
 
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


No comments:

Post a Comment