Monday, April 4, 2011

Καμίνης: «Πολιτικά υποκινούμενη η απεργία των συμβασιούχων»


«Πρόκειται για συνδικαλιστικά ακατανόητη κινητοποίηση που πλήττει τους δημότες»



Αθήνα 



Σκληραίνουν τη στάση τους οι συμβασιούχοι οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Αθηνάς και προειδοποιούν ότι είναι έτοιμοι για πολύμορφες δράσεις στην πόλη, από διαδηλώσεις, πορείες έως καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλες «αγωνιστικές εκδηλώσεις». Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης χαρακτηρίζει «πολιτικά υποκινούμενη και συνδικαλιστικά ακατανόητη την κινητοποίηση» που πλήττει τους δημότες οι οποίοι «δοκιμάζονται κι αυτοί από την κρίση».



Μάλιστα, φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις από την πολυήμερη κινητοποίηση, εξαιτίας της οποίας, όπως σημείωσε, οι οικογένειες 2.643 παιδιών αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εργασία τους ή χρειάστηκε να μπουν σε επιπλέον έξοδα, καθώς οι παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν. «Αυτό δεν είναι ανεκτό», επεσήμανε. Ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί, σε συνδυασμό με την επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή για σκόπιμη διατήρηση του εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων, έγιναν τελικά πεδίο... μάχης μεταξύ Καμίνη και Κακλαμάνη.



Ο δήμαρχος Αθηναίων διατύπωσε για μια ακόμα φορά τη θέση του ότι ο Δήμος οφείλει να λειτουργήσει, «αυτό δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε και αυτό κάνουμε - δημοκρατικά, νόμιμα και υπεύθυνα», απευθύνοντας ιδιαίτερη έκκληση στους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μόλις 1.074 από τα περίπου 3.717 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου απολαμβάνουν σήμερα το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών. Γι αυτό ο κ. Καμίνης έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο -περίπου το ένα τρίτο από τους 1462 εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο είναι συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις- να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα καταβληθούν επιπλέον αμοιβές στο προσωπικό που εργάζεται ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί έως τις 4 το απόγευμα και όχι μόνο μέχρι τη 1, και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία εναλλακτικός τρόπος διανομής του φαγητού στα φιλοξενούμενα παιδιά.



Αν και εξέφρασε την κατανόησή του στο πρόβλημα των συμβασιούχων, ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε πυρά κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ. Ν. Κακλαμάνη που «διατήρησε σκόπιμα σε ένα εργασιακό καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, την ίδια ώρα που τους χρησιμοποιούσε ως φτηνό εργατικό δυναμικό για να καλύψει πάγιες ανάγκες του Δήμου». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε σωματεία εργαζομένων στο Δήμο που απέρριψαν για «κομματικούς λόγους», όπως είπε, «τη βοήθειά μου για να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων».



Ιδιαίτερα καυστικός στην απάντησή του ήταν ο κ. Ν. Κακλαμάνης ο οποίος σημείωσε: «Συμπληρώνονται, περίπου, 100 ημέρες, που η Αθήνα «δεν έχει δήμαρχο». Ο «αόρατος» κ. Καμίνης, κατά τη συνήθη τακτική του προσπαθεί, μάταια, να αποσείσει τις ευθύνες του. Με τις συνεχείς αναφορές του στο παρελθόν δείχνει, ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα αλλά και εφιάλτης, αφού τρέμει την ώρα της σύγκρισης…».



Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί στο Δήμο και στην πόλη της Αθήνας. Ιδιαίτερα δε, στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών. Υπενθυμίζω, τέλος, ότι επί δημαρχίας-Κακλαμάνη ουδείς εργαζόμενος έχασε τη δουλειά του».



Πάντως, η κατάληψη συνεχίζεται ενώ η πορεία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα από την οδό Αθηνάς ως το κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων και στη συνέχεια στην οδό Ακαδημίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι ένα πρώτο «δείγμα γραφής» της απόφασής τους για πολύμορφες κινητοποιήσεις. Οι συμβασιούχοι, φτάνοντας στην οδό Λιοσίων, βρήκαν κλειστή την είσοδο του κτίριου (κατεβασμένα ρολά) και δυνάμεις των ΜΑΤ. Ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο, ο οποίος τους είπε ότι αντιπροσωπεία 3 ατόμων θα μπορούσε να δει τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Θ. Λιβάνιο, αλλά οι διαδηλωτές δεν δέχθηκαν, λέγοντας ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν στη συνάντηση τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου (πάνω από 7) αλλά και εκπρόσωπος των συμβασιούχων της κατάληψης.



Έχοντας διανύσει δυο εβδομάδες κατάληψης στο δημαρχείο, «θα υπάρξουν και άλλες δράσεις, απρόβλεπτες, με εκπλήξεις» επεσήμανε στο Βήμαonline ο κ. Γιάννης Χρυσανθακόπουλος. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς , την οποία καλεί η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για αύριο Τρίτη, 24ωρη πανελλαδική απεργία για όσους εργάζονται με συμβάσεις και τετράωρη πανελλαδική στάση (από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου) για το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται υπόθεση συμβασιούχων για ασφαλιστικά μέτρα.

http://www.tovima.gr


No comments:

Post a Comment