Tuesday, April 5, 2011

5-4-2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Αθήνα : 5-4-2011







Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


        Για 16η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με καθημερινές πλέον παρεμβάσεις στους χώρους που αποφασίζεται για την περαιτέρω ανάδειξη του θέματος της τακτοποίησης των συμβασιούχων.
        Σήμερα με συντεταγμένη πορεία προσπαθήσαμε να συναντήσουμε τον Υπουργό Εσωτερικών για να έχουμε για πρώτη φορά  άμεση επικοινωνία μαζί του.
        Δυστυχώς οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες στην αρχή της Βας. Σοφίας και γι αυτό μέσα από το Κολωνάκι προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το Υπουργείο Εσωτερικών σε μία ειρηνική πορεία όπως έχουμε πράξει όλες τις τελευταίες δεκαετίες.
        Παρ΄ότι επανειλημμένως προφυλάξαμε τις αστυνομικές δυνάμεις όταν ήταν ολιγομελείς αφού ανασυντάχθηκαν εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή σε μένος επίθεση εναντίον γυναικών - διαδηλωτών με χημικά, γκλοπς και κροτίδες κρότου λάμψης τραυματίζοντας τρεις εργαζόμενους εκ των οποίων ο ένας αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (τέσσερα ράμματα στο κεφάλι).
        Η απορία μας είναι εάν αυτή η αγριότητα ήταν επίδειξη ανδρισμού στις υπό απόλυση συμβασιούχους μετέχοντες στην πορεία, διαφύλαξης του άβατου της Κολωνακιώτης κοινωνίας ή προφύλαξη του αυτοκρατορικής αντίληψης Υπουργού κ. Ραγκούση.
        Επιβάλλαμε τη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση η οποία πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία των Συλλόγων των εργαζομένων της Ομοσπονδίας και των συμβασιούχων χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.
        Αν και δείξαμε τις καλύτερες των προθέσεων θέτοντας στο τραπέζι και την οποιαδήποτε εναλλακτική προς συζήτηση πρόταση ο Υπουργός ήταν κάθετος μη κάνοντας την παραμικρή υποχώρηση σε κανένα ζήτημα.
        Η συνάντηση κατέληξε σε πλήρες ναυάγιο διότι από την πλευρά του Υπουργού  υπήρξε κάθετη άρνηση για συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης.


Ο κ. Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων βεβαίως καρικατούρα  σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου φοβισμένος, κρυμμένος και καλά φρουρούμενος βρίσκεται  σε βαριά περισυλλογή αναλογιζόμενος το δύσκολο έργο που έχει επωμισθεί : να επιλέξει το επόμενο ξενοδοχείο για  να κάνει Δημοτικό Συμβούλιο αν και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τον αναμένει για συνεδρίαση με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα.


Συνεχίζουμε την κατάληψη και
για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου
έχει κηρυχθεί από την ΠΟΕ – ΟΤΑ
24ωρη Παναττική Απεργία και
συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.




     Δεν σταματήσαμε την κατάληψη αν και αυτό θέλουν.


Συζητήσαμε υπό κατάληψη αν και το απέκλειαν .
Είμαστε παντού εκεί που δεν μας περιμένουν.


Η αξιοπρέπειά μας δεν διαπραγματεύεται για τίποτα και με κανέναν.


Αγωνιζόμαστε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο παρεμβατικά μέχρι το τέλος.




ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


No comments:

Post a Comment