Tuesday, March 29, 2011

Ενατη ημέρα κατάληψης - Ο Αλέξης Τσίπρας στο Δημαρχείο


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας επισκεύθηκε σήμερα 29-03-2011 το για ένατη ημέρα υπό κατάληψη Δημαρχείο της Αθήνας όπου και έγινε δεκτός με επευφημίες και συνθήματα.



Ο κ. Τσίπρας έμεινε για περίπου μισή ώρα στο χώρο του δημαρχείου και μίλησε με τους καταληψίες για τα αιτήματά τους. Μίλησε για αποξένωση της εξουσίας από την κοινωνία και τα προβλήματα της, ενώ τόνισε πως ο δήμος Αθηναίων έχει ιδιομορφίες και προβλήματα που αν ο δήμαρχος τα αντιμετωπίζει με αλαζονεία τότε αυτά διογκώνονται.



Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είπε στους καταληψίες: «Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί πολύ γρήγορα ο κ. Καμίνης από ένας πετυχημένος συνήγορος του πολίτη μετατράπηκε σε συνήγορος της κυβέρνησης, της πιο ανάλγητης κυβέρνησης που έρχεται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που ρίχνει των ελληνικό λαό στη χρεοκοπία».



Στη συνέχεια στάθηκε στα μεγέθη της ανεργίας ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως η κυβέρνηση μιλάει για στατιστικές και νούμερα ενώ στην πραγματικότητα από πίσω υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.



Σκληρή ήταν η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στο τρόπο που διαχειρίστηκε τη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Καμίνης ψάχνοντας όπως είπε πολυτελή ξενοδοχεία για να συνεδριάσουν ενώ στάθηκε στο ότι ο τωρινός δήμαρχος δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και άτομα της δικής του παράταξης προκειμένου να ψηφίσουν τις προτάσεις του δήμου όπως έκανε και στην πρώτη ψηφοφορία θύμα τις οποίας υπήρχαν τρεις αντιδήμαρχοι.



Τέλος ανακοίνωσε πως το κόμμα του, μόνο του ή μαζί με άλλα θα καταθέσει πρόταση για αλλαγή του νόμου Ραγκούση προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.



Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την κατάληψη για όγδοη συνεχόμενη μέρα ύστερα από αδιέξοδο που επήλθε ύστερα από τις συναντήσεις που είχαν με τον Γ. Καμίνη.



Ο δήμαρχος της Αθήνας τους είχε ζητήσει να αποχωρήσουν από το κτίριο και να επιτρέψουν τη διενέργεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2011, κάτι το οποίο αρνήθηκαν.

simbasiouxoidaem.blogspot.com


No comments:

Post a Comment