Friday, March 25, 2011

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Συνεχίζουν για 5η μέρα την κατάληψη του Δημαρχείου


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011



Ανυποχώρητοι στην προάσπιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας συνεχίζουν για πέμπτη μέρα την κατάληψη του Δημαρχείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από προχθές οι συμβασιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ωμό εκβιασμό του δημάρχου, ο οποίος, επιχειρώντας να στρέψει τους μόνιμους υπαλλήλους ενάντια στους συμβασιούχους, απείλησε με παύση πληρωμών των μόνιμων υπαλλήλων, αν δεν λήξει αμέσως η κατάληψη, προκειμένου να προχωρήσει σε δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.




Οπως τονίζει στον «Ρ» ο
Γιώργος Κορκολής, μέλος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δήμο Αθήνας, «ο Γ. Καμίνης βάζει έναν ωμό εκβιασμό στους εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός οι μόνιμοι υπάλληλοι δε θα πληρωθούν. Θέλει να διασπάσει τους εργαζόμενους σε μόνιμους και συμβασιούχους. Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι άμεση σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων από τα σωματεία, ώστε να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις το ερχόμενο διάστημα. Είμαστε μπροστά σε μία κατάληψη του Δημαρχείου και την ίδια στιγμή τα σωματεία των εργαζομένων δεν έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας ή 24ωρες απεργίες, ώστε να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα των συμβασιούχων και οι μόνιμοι υπάλληλοι».



Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν χθες οι εργαζόμενοι στη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου, οι οποίοι συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των συμβασιούχων «έπαιξαν» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το Δημαρχείο. Οπως λέει στον «Ρ» ο
Κώστας Σταυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του δημοτικού οργανισμού «Τα Μουσικά Σύνολα, ένα μεγάλο μέρος μουσικών που απασχολείται στις μπάντες του δήμου είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του οργανισμού, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι απολυθούν ενώ προσθέτει: Η κατεύθυνση που ακολουθεί η δημοτική αρχή είναι να λήγει με αυτήν τη διαδικασία, να ξεπετάξει τους εργαζόμενους».



Την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, ο
Σύλλογος Εργαζομένων στο Καζίνο της Πάρνηθας, και με ψήφισμα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Σήμερα το πρωί, στις 11.30 π.μ., αντιπροσωπεία του ΜΑΣ θα παραβρεθεί στο χώρο της κατάληψης και θα παραδώσει το ψήφισμα στους συμβασιούχους.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
«Η μόνη δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Καταγγέλλει τις δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που, υποκρινόμενοι ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αξιοποιούν το νόμο Ραγκούση για τις προσλήψεις, που έβαλε ταφόπλακα στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επισημαίνει ότι «η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, είναι να γιγαντώνουν τις στρατιές των συμβασιούχων και να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας». Προσπαθούν να κρύψουν κάτω από νέα ονόματα τις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως «κοινωνική εργασία, εθελοντική εργασία, τοπικά προγράμματα στήριξης απασχόλησης για κατάρτιση» και άλλα.



Ακόμα, το Συνδικάτο αναφέρει ότι πληθαίνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και καταγγέλλει ότι «συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τα προβλήματα και φτάνουν στο να προβάλλουν σαν λύση την πληρωμή των εργαζομένων από το ταμείο του σωματείου. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, αφού αποδέχεται το νόμο σαν τη μόνη λύση για τις προσλήψεις των εργαζομένων». Σημειώνει ότι οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕ ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ δεν προχωράνε σε τροποποίηση των καταστατικών τους, ώστε να έχουν δικαίωμα εγγραφής οι συμβασιούχοι στα σωματεία των μονίμων.




Αρθρο από τον Ριζοσπάστη


No comments:

Post a Comment