Thursday, March 24, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


                                      Αθήνα 23-3-2011

                                                         Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

          Σε αποτυχία οδηγήθηκε η διαμεσολαβητική προσπάθεια της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για τη δημιουργία προϋποθέσεων διεξόδου στο ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων αφού η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-3-11 στο κτίριο της οδού Λιοσίων ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρο, τον Γεν. Γρ. της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλιόπουλο , τα μέλη του Δ.Σ. Σπανού Δέσποινα , τον Γεν. Γρ. της ΓΣΕΕ, εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα Σωματεία του Δήμου Αθηναίων απέβη άκαρπη.

          Παρά τις συνεχείς προτάσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των σωματείων για τη διαμόρφωση διαδικασίας μέσα από την οποία θα διαμορφωνόταν σημεία σύγκλισης  για παρεμβάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κυβέρνηση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου γεγονός που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις για τροποποίηση των μορφών αγώνα μεταξύ των οποίων τη λύση της κατάληψης, δυστυχώς ο Δήμαρχος Αθηναίων δέχτηκε μόνο την πρόταση να μην επαναφέρει στο Δ.Σ. το θέμα πρόσληψης νέων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έως ότου λήξουν οι δικαστικές και πολιτικές παρεμβάσεις για το θέμα των υπηρετούντων συμβασιούχων και με αόριστο τρόπο απάντησε στην πρόταση για διαμόρφωση προτάσεων αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου.

          Μετά από αυτά η πρόταση των προέδρων των σωματείων του Δήμου Αθήνας και του συντονιστικού των συμβασιούχων ήταν η συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχείου και προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης.

          Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος απείλησε με διακοπή της πληρωμής των μισθών λόγω μη ψήφισης του προϋπολογισμού αρνούμενος και την πρόταση εξασφάλισης από πλευράς σωματείων της δυνατότητας  σύγκλισης του συμβουλίου τη Δευτέρα 28-3-11.

          Τα σωματεία του Δήμου και οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι ακόμη και τώρα να συζητήσουν με οποιονδήποτε θέλει και μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του θέματος των συμβασιούχων αρκεί να θέλει να διασφαλιστούν η σταθερή και μόνιμη εργασία των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων.


                           TA ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


No comments:

Post a Comment