Monday, March 28, 2011

28-3-2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αθήνα : 28-3-2011

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
        Τα Σωματεία του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 21 Μαρτίου προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Αθηναίων με αίτημα την τακτοποίηση των Συμβασιούχων.
        Μετά από εννέα ημέρες κατάληψης από εκατοντάδες εργαζόμενους με την συμπαράσταση και των μονίμων εργαζόμενων ο Δήμαρχος Αθηναίων περιορίζεται σε μία φοβική στάση και το μόνο που λέει είναι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
        Το πρόβλημα βεβαίως δεν μπορεί να το διευθετήσει ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει την ιστορική ευκαιρία να συμπαραταχθεί με τους εργαζόμενους σε μία κοινή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος αλλά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, ο οποίος παρότι υπάρχει αίτημα συνάντησης μαζί του για να υπάρξει συζήτηση και βάση για την επίλυση του θέματος ουδεμία απάντηση έχει δώσει.
        Ο αγώνας είναι μαζικός με τεράστια απήχηση και είναι ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και να σταματήσει ένας θεσμός ο οποίος αποτελεί πραγματικό καρκίνωμα.
        Η κατάληψη αποτέλεσε μια αυθόρμητη εκδήλωση όταν προσπάθησε η Δημοτική αρχή να ψηφίσει την πρόσληψη νέων συμβασιούχων σε αντικατάσταση των υπαρχόντων οι οποίοι παραμένουν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.
        Ζητούμε τη συμπαράσταση των σωματείων και των εργαζομένων όλης της Ελλάδας για ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συμβασιούχους στο συγκεκριμένο Δήμο αλλά χιλιάδες εργαζομένους για πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα.
        Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και όχι αριθμούς σε ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία και όχι την Τρόϊκα.
 
Σας καλούμε όλους μαζί μας.
Σας καλούμε σε αγώνες συμπαράστασης
και ενεργής συμμετοχής.
 
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


No comments:

Post a Comment