Wednesday, March 23, 2011

Αδιέξοδη η συνάντηση Καμίνη-συμβασιούχων


Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση που είχε νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και απολυμένους συμβασιούχους του δήμου. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι θα αποσύρει την επίμαχη διάταξη που αφορά στην πρόσληψη νέων συμβασιούχων, ωστόσο η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους.

Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου και την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου του θέματος της πρόσληψης νέων εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της ΠΟΤΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ πραγματοποιούν παναττική τετράωρη στάση εργασίας ήδη από τις 11:00 έως τις 15:00 ενώ είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τη κατάληψη στο δημαρχιακό Μέγαρο, ήδη βρίσκεται στην τρίτη ημέρα, ενώ αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.



Οι απολυμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα συγκεντρωμένοι στη πλατεία Κοτζιά αναμένοντας να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη της πορείας, ωστόσο, λόγω απουσίας του υπουργού Γιάννη Ραγκούση από το υπουργείο, αποφασίστηκε η ματαίωσή της. Η κατάληψη πάντως συνεχίζεται.







No comments:

Post a Comment