Thursday, March 31, 2011

Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 30/3/2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011





ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων συνεδρίασε στις 30/3/2011 και προχώρησε στις παρακάτω εκτιμήσεις:

Θεωρεί την κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αθήνας την πιο σημαντική κίνηση των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων. Χωρίς υπερβολή από τις 21/3/2011 το κίνημα των συμβασιούχων έχει το δικό του Πολυτεχνείο. Συνεπώς η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας, του σημαντικότερου δημόσιου κτηρίου μετά την Βουλή, δεν είναι η κατάληψη μόνο των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων αλλά μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε σύμβολο αγώνα όλων των Συμβασιούχων της χώρας. Η νίκη ή ήττα αυτής της κατάληψης είναι βέβαιο ότι θα σημάνει τη νίκη ή την ήττα του αγώνα των Συμβασιούχων της χώρας. Η εκτίμηση αυτή αναπόφευκτα μας οδηγεί στην χωρίς όρους και προϋποθέσεις στήριξη της κατάληψης από όλους τους Συμβασιούχους τους οποίους εκπροσωπεί το Πανελλήνιο Συντονιστικό.

Καλούμε:

1. Τους συμβασιούχους, είτε μεμονωμένα, είτε μέσα από τα Σωματεία τους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την υποστήριξή τους στην κεντρική αυτή κατάληψη.



2. Τους μονίμους υπαλλήλους που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα να εκδηλώσουνε επίσης την συμπαράστασή τους αφού όλο και περισσότερο γίνεται κατανοητό και στους ίδιους, ότι μόνο η ενότητα του αγώνα αποτελεί εγγύηση για την εργασιακή τους συνέχεια.



3. Το σύνολο της κοινωνίας να κατανοήσει τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων, αφού είναι πλέον γεγονός πως δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει τον δικό της συμβασιούχο.



Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε, ότι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η πολιτική λύση, γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει μέσα από σοβαρό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς να δώσει λύση τέτοια, που να απαλείφεται το φαινόμενο παραγωγής συμβασιούχων. Είναι ανεπίτρεπτο να έχει σταθεροποιηθεί στη δημόσια ζωή το φαινόμενο κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών από υποτιθέμενους εκτάκτους, οι οποίοι εργάζονται συνεχώς επί πολλά χρόνια. Όσο η Πολιτεία αδρανεί προς την κατεύθυνση αυτή, αναπόφευκτα οι συμβασιούχοι θα εξαντλούμε κάθε νομική δυνατότητα που μας παρέχουν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας.

Χαιρετίζουμε εκείνους τους Έλληνες Δικαστές οι οποίοι απέδειξαν ότι αντέχουν στις πιέσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας και των διαφόρων «εξαπτέρυγων» της ίδιας, που έχουν μετατρέψει σε επιστήμη την άσκηση πίεσης – τρομοκράτησης των Δικαστών. Καταγγέλλουμε το πρόσφατο πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του δικηγόρου δηλαδή του Κράτους, που με ξεδιάντροπο τρόπο στοχοποιεί τους δικαστές οι οποίοι εκδίδουν θετικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους, ειδικά όταν η πρόσφατη συμπεριφορά του Νομικού Συμβουλίου σε διάφορα γεγονότα (Βατοπέδι κ.ά.) γεννάει ερωτηματικά για τον κατευθυνόμενο ρόλο του. Αλήθεια ποιες ήταν οι αντιδράσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όταν η Κυβέρνηση με νόμο μονιμοποιούσε τους 270 συμβασιούχους της Βουλής, εκ των οποίων κάποιες γυμνάστριες είχαν προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών;

Η πρακτική της Πολιτείας να έχει μεταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι ανεπίτρεπτη διότι προσπαθεί με δικαστικά μέσα και μάλιστα υπό καθεστώς αφόρητων πιέσεων να δώσει δικαστική νομιμοφάνεια στην παρατεταμένη ομηρία μας. Προφανώς δε γνωρίζουμε που θα καταλήξει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, γνωρίζουμε όμως ότι κανείς δεν θα αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Και γι’ αυτό, από τώρα καλό είναι να προετοιμάζονται όλοι οι Συμβασιούχοι της χώρας για ένα σημαντικό «ραντεβού» έξω από τον Άρειο Πάγο όταν οι 48 Αρεοπαγίτες θα πραγματοποιήσουν τη διάσκεψή τους, θα αποφασίσουν δηλαδή για την τύχη μας.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


No comments:

Post a Comment