Wednesday, March 30, 2011

Στον «ΑΘΗΝΑ 9,84» το Δημοτικό Συμβούλιο


Στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα Τετάρτη, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης της δημοτικής αρχής και ο επικεφαλής της Παράταξης επιμένουμε Αθήνα, Γιώργος Αμυράς. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε πως το γεγονός ότι το δημαρχείο έχει καταληφθεί δεν σημαίνει ότι πρέπει ο δήμος να μην λειτουργεί. Αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νικήτα Κακλαμάνη που του ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση και είπε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει και επεσήμανε πως περιμένει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να στηρίξουν το δικαίωμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η κατάληψη του δημαρχείου γιατί όπως είπε , δεν οδηγεί πουθενά. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για τραγέλαφο που ξεκίνησε με τη θητεία του κ. Καμίνη και συνεχίστηκε και σήμερα.

Οι Αθηναίοι πολίτες μπορούν πλέον, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κακλαμάνης, να συνειδητοποιήσουν ότι ο επιτυχημένος συνήγορος του πολίτη προσπαθεί καθημερινά να αποδείξει ότι είναι δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης. Μετά από επιστολή που έστειλε ο κ. Κακλαμάνης στον δήμαρχο Αθηναίων, αναβλήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν θέματα συμβασιούχων και συγχωνεύσεις σχολείων.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι η δημοτική αρχή υπονομεύει τον αγώνα των συμβασιούχων ενώ κατήγγειλε την απαγόρευση εισόδου σε φορείς πολιτών. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λάμπρου εισήλθε στη συνεδρίαση και κατήγγειλε την απαγόρευση εισόδου του αντιπροέδρου της Ένωσης γονέων 4ου διαμερίσματος. Σχετικώς ενημερώθηκε και ο κ. Αμυράς ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για το περιστατικό.

Για περιφερόμενο θίασο Καμίνη έκανε λόγο η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», σχολιάζοντας την μετάθεση της συνεδρίασης από το Δημαρχείο στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, «αν και στη σημερινή ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ύστερα από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θέμα που αφορά τους συμβασιούχους του Δήμου, η "Ανοιχτή Πόλη" δεν έχει καμία αυταπάτη, ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να πάρει φιλεργατική απόφαση».

Η «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει παράνομο το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο ξενοδοχείο, αναφερόμενη στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, λέγοντας ότι το 28 δεν είναι τα 3/5 του συνόλου των συμβούλων.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την προ ημερησίας συζήτηση, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, κατόπιν εντολής της Προέδρου του Αθήνα 9.84, Ρέας Γαλανάκη, κατά μέλους της προηγούμενης διοίκησης γιατί από το 2007 έως το 2010 δεν έχει υπογραφεί κανένα πρακτικό προμηθειών.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα, αν δεν μπορεί να γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, να γίνεται στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84.

Τέλος, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός 173 προσλήψεων εποχιακού προσωπικού για την λειτουργία των παιδικών εξοχών .


No comments:

Post a Comment