Sunday, March 27, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-3-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σήμερα 27 Μαρτίου υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων και των Προεδρείων των Συλλόγων και εκπροσώπων των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων για να συζητηθεί το θέμα της τακτοποίησης των συμβασιούχων και της κατάληψης του Δημαρχείου.
 
Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων οι τρόποι και οι προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να υπάρξει κοινή συνάντηση του ιδίου και των εργαζομένων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ραγκούση και να υπάρξει βάση συζήτησης για την επίλυση του προβλήματος.
 
Από την πλευρά του Δημάρχου υπήρξε η πρόθεση να προβεί σε δήλωση ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία κρίνεται ως θετική ενέργεια.
 
Υπήρξε κάθετη άρνηση όσον αφορά την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και αντιπρότεινε να επαναληφθεί η συζήτηση την Τετάρτη 30 Μαρτίου με την απλή κατάθεση των προτάσεων των εμπλεκομένων μερών αλλά και αυτό ακόμη το ελάχιστο υπό την προϋπόθεση να εκκενωθεί το κτίριο και να σταματήσει άμεσα η κατάληψη, κάτι το οποίο απερρίφθη ομόφωνα από τους εργαζομένους.
 
Ζήτησε να εκκενωθεί όλο το κτίριο την Δευτέρα 29 Μαρτίου και να σταματήσει η κατάληψη για να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση των εργαζομένων ήταν να εκκενωθεί η αίθουσα και ο διάδρομος, να διασφαλισθεί πλήρως η απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να εισέλθουν οι εργαζόμενοι στην αίθουσα μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόταση η οποία έδινε ξεκάθαρη λύση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν πράγματι αυτό επιθυμούσε. Δυστυχώς και αυτή η πρόταση απερρίφθη από τον Δήμαρχο ο οποίος επέμενε να σταματήσει τελεσίδικα η κατάληψη κάτι το οποίο θεωρεί ότι είναι προαπαιτούμενο για κάθε του ενέργεια.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ομοφώνως απεφασίσθη η συνέχιση της κατάληψης, η μαζικότερη παρουσία όλων των εργαζομένων, η συνέχιση του αγώνα και η ακόμη καλύτερη περιφρούρηση του χώρου.
 
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


No comments:

Post a Comment