Friday, March 11, 2011

Αυτονόητο το αίτημα για δουλειά


Nα απαντήσουν ενωτικά και τα 19 σωματεία του Δήμου Αθηναίων απέναντι στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή και να διεκδικήσουν το αυτονόητο αίτημά τους για δουλειά, κάλεσε τους εργαζόμενους ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, στη διάρκεια χτεσινής συνάντησης για το μέλλον των συμβασιούχων.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των Επιτροπών Συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου, του Πολιτιστικού Οργανισμού, του ΚΕΠ Αλλοδαπών και με τη συμμετοχή συμβασιούχων από την υπηρεσία καθαριότητας, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της δράσης και του αγώνα ώστε οι περίπου 2.500 συμβασιούχοι του δήμου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Ενδεχόμενο που έχει ήδη δρομολογηθεί και σε λίγο διάστημα θα είναι πραγματικότητα, καθώς η κυβερνητική αρχή σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη 8μηνου και 4ωρου προσωπικού, ώστε να καλύψει τα κενά από τις απολύσεις. «Ηδη ετοιμάζονται οι σχετικοί διαγωνισμοί. Είναι θέση να μην ψηφίσουμε τους νέους διαγωνισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός. Ο ίδιος εξήγησε ότι στόχος είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τόνισε ότι «η καμπάνα χτυπάει για όλους» και όχι μόνο για τους συμβασιούχους, καθώς σε ένα - δύο χρόνια δε θα υπάρχουν μόνιμοι.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τους εργαζόμενους σε πάλη και αγώνα με αποφασιστικότητα και ενότητα. Καταλήγοντας τόνισε προς τους συμβασιούχους ότι «εμείς θα είμαστε δίπλα σας και σαν δημοτική ομάδα και σαν ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Από την πλευρά των συμβασιούχων κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις ως προς το πώς θα δυναμώσουν τον αγώνα τους που στόχο έχει τη μονιμοποίησή τους.

(rizospastis.gr)


No comments:

Post a Comment