Monday, November 22, 2010

Σε νέα απεργία οι εργαζόμενοι των δήμων Δευτέρα και Τρίτη


ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 22 ΚΑΙ 23/11/2010!!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 23/11/2010 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΩΡΑ 10:00!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ!!! ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΩΡΑ 10:00 ΤΡΙΤΗ 23/11/2010

 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τους.



Οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.




Για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία οι εργαζόμενοι θα συλλέγουν μόνο ειδικά απορρίμματα , δηλαδή τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών και των νοσοκομείων.




Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών.




Μετά το πέρας της πορείας θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.




Έκκληση απευθύνει και πάλι ο
Δήμος Αθηναίων στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής έως το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου.



Ορατά έχουν αρχίσει να γίνονται και στο πολεοδομικό συγκρότημα της
Θεσσαλονίκης τα προβλήματα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καθημερινά μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνονται 450 - 500 τόνοι σκουπιδιών, ενώ λόγω της απεργίας ξεφορτώνονται στο ΧΥΤΑ περίπου 100 τόνοι, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να παραμένουν στους δρόμους.
Έκκληση στους πολίτες να εναποθέτουν με φειδώ τα απορρίμματα στους κάδους, ώστε να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα έως τη λήξη της απεργίας, απευθύνουν οι αρμόδιοι στους τομείς καθαριότητας.



No comments:

Post a Comment