Friday, November 5, 2010

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ


Το symvasioyxoiona.blogspot.com απαντάει στις ερωτήσεις σας
Πολλές οι ερωτήσεις που δεχτήκαμε για την περαίωση που ''αγγίζει'' και τους συμβασιούχους!!!
Είναι πολύ πιθανό να σας σταλεί χαρτί από την εφορία για περαίωση των προηγουμένων οικονομικών ετών, της τάξεως από 250 έως και 2.100 ευρώ!!!!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα
χρειαστεί  
φυσικά να πληρώσουμε!!!


''Πάντως, αυτοί που δεν τους συμφέρει με τίποτα να περαιώσουν, είναι οι συμβασιούχοι – για παράδειγμα σε δήμους – που πληρώνονται με μπλοκάκι και είναι χαμηλόμισθοι, δηλαδή μέχρι 1.500 ΕΥΡΩ. Κι αυτό, γιατί τα έσοδά τους είναι τόσο χαμηλά, που είναι πλησίον του αφορολόγητου, αν αφαιρεθεί και η δαπάνη στο ΤΕΒΕ. Οπότε, και να ελεγχθούν στη συνέχεια, δεν θα υπάρχει κάτι να καταλογιστεί.



«Και να ελεγχθούν στη συνέχεια»; Κινδυνεύουν να ελεγχθούν, αν δεν αποδεχθούν το σημείωμα;



Σύμφωνα με το νόμο και τη διευκρινιστική εγκύκλιο, ναι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο οικονομικών σε χθεσινή του ανακοίνωση, όχι ! Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες – την εβδομάδα των τοπικών εκλογών – ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι περί αυτών εκδίδουν δελτίο τύπου, το οποίο ακυρώνει διατάξεις του νόμου.



Ενώ, λοιπόν, ο νόμος και η εγκύκλιος προβλέπουν ότι «σε περίπτωση μη αποδοχής του εκκαθαριστικού σημειώματος μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (18 Νοεμβρίου), η οικεία υπόθεση υπόκειται σε έλεγχο», στη χθεσινή ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών κάνει στροφή 180 μοιρών. Αναφέρει ότι «οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, μπορεί να το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση. Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων».



Αυτή είναι μάλλον το τυρί, που βρίσκεται στη φάκα του υπουργείου οικονομικών. Γιατί, όπως μόλις διαβάσατε, αλλά προβλέπονται στο νόμο. Άλλωστε, το βασικό επιχείρημα διαχρονικά για να πεισθούν οι φορολογούμενοι και να περαιώσουν είναι ο φόβος του ελέγχου, σε περίπτωση μη υπαγωγής τους στη ρύθμιση. Εκτός και αν, πλέον, οι απλές ανακοινώσεις των υπουργείων υπερισχύουν των νόμων !''
(capital.gr)



No comments:

Post a Comment