Monday, November 15, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 22:

«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος ,που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»

Σήμερα, 4 Νοεμβρίου 2010, στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, κατόπιν συγκέντρωσης όλων των φορέων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 5 κεντρικών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα με στόχο την μαζική κινητοποίηση όλων στις 20 Ιανουαρίου 2011 έξω από τον Άρειο Πάγο. Καλούμε όλους τους συμβασιούχους κάθε μορφής (συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, stage, συμβασιούχοι μιας μέρας) να παραβρεθούν στις παρακάτω συγκέντρωσης και να συστρατευθούν και αυτοί στο κοινό αγώνα όλων μας.

• 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ώρα 12:00.

• 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Λαμιαίων και ώρα 12:00.

• 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης και ώρα 14:00.

• 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ώρα 12:00.

• 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα και ώρα 15:30.

Συνάδελφοι,

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο της πολιτείας να θεωρεί ότι ανενόχλητα θα σχεδιάζει την εργασιακή μας εξόντωση. Δεν νομιμοποιείται κανένας από όλους τους δήθεν εκπροσώπους του έθνους να προβάλει υποκριτικά νομιμοφανή επιχειρήματα, περί της δήθεν συνταγματικής απαγόρευσης της μετατροπής των συμβάσεών μας, σε αορίστου χρόνου,

Αρνούμαστε να υποταχθούμε στην περίεργη λογική της παθητικοποίησης που οι κυβερνήσεις - εκτελεστές των εντολών του ΔΝΤ και του μνημονίου, ζητούν από εμάς. Έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα παραπάνω σχέδια. Χωρίς καμία ψευδαίσθηση και αυταπάτη για τις τεράστιες πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας προς τους δικαστές, που καλούνται να κρίνουν τις υποθέσεις μας, θα δώσουμε τον δικαστικό μας αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Θα πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη μας, ότι την ώρα που σημαντικοί φορείς του ελληνικού κράτους καταρρέουν, λόγω έλλειψης προσωπικού, οι δήθεν εκπρόσωποι του έθνους επιλέγουν να «απαλλαγούν» από εμάς οι οποίοι καλύπτουμε κενές οργανικές θέσεις, επί χρόνια, επιταχύνοντας έτσι ουσιαστικά τα σχέδια διάλυσης και μετατροπής των κρατικών οργανισμών σε κέντρα διείσδυσης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας όλου του δημοσίου και την διαμόρφωση αυτού που τόσα χρόνια όλοι οι Έλληνες ονειρεύονται και επιθυμούν ενός ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Ενωμένοι με το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, έχοντας ήδη επιτύχει πολλά, μετά και από την αναβολή της 23ης Σεπτεμβρίου 2010, επιλέγουμε την 20 Ιανουαρίου 2011, ως ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας και κινητοποίησης έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου ουσιαστικά για ακόμα μία φορά κρίνεται το εργασιακό μέλλον όλων μας. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την πιστή συνέχεια της εφαρμογής του δικού μας εργασιακού μνημονίου, του οποίου βασικοί άξονες ήταν και είναι:

• Σεβασμός της συνταγματικής επιταγής για εργασιακή αποκατάσταση του πολίτη.

• Μετατροπή των συμβάσεων όλων μας σε αορίστου χρόνου στα πλαίσια της Κοινοτικής Οδηγίας 70/99 και των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 π.μ., ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.


No comments:

Post a Comment