Tuesday, June 7, 2011

Δίμηνη παράταση για 226 συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 226 συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, στο Δήμο Αθηναίων εκ των οποίων οι 210 θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας και οι 16 στη διεύθυνση αλλοδαπών. Διευκρινίστηκε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί προέρχονται από τις τάξεις των εργαζομένων που εργάζονταν και στο παρελθόν στο δήμο. Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος για τον εξωραϊσμό του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 2.000 συμβασιούχοι σε κρίσιμους τομείς του δήμου παραμένουν εδώ και ένα χρόνο με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή εκκρεμούν. Όμως, μέσα στον Μάιο προέκυψαν δικαστήρια που απέρριψαν τις προσφυγές περίπου 300 συμβασιούχων οι οποίοι απολύονται. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς υποστήριξε χθες ότι ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα στην πόλη καθώς 210 από τους εργαζόμενους εργάζονταν στην καθαριότητα και οι μισοί εξ’ αυτών ήταν οδηγοί απορριμματοφόρων.

Εκ μέρους της παράταξης του ΚΚΕ – η οποία καταψήφισε την πρόταση- ο Ν. Σοφιανός αρνήθηκε «να νομιμοποιήσει την απόφαση» διότι πριν από τις δίμηνες συμβάσεις θα έπρεπε να προηγηθούν άλλες κινήσεις που θα οδηγούσαν σε μόνιμη δουλειά για τους συμβασιούχους. Η Ελένη Πορτάλιου από την Ανοιχτή Πόλη – η παράταξη ψήφισε λευκό - επικαλέστηκε το παράδειγμα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που αρνείται να απολύσει τους συμβασιούχους, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι υπερψηφίζει, διότι το σωματείο εργαζομένων συμφωνεί, σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως απεμπολούνται κεκτημένα δικαιώματα των συμβασιούχων.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης υποστήριξε ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί σε περίοδο οξυμένης οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η επιτροπή δήμου-εργαζομένων, που επεξεργάζεται μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους ώστε να την προτείνει στην κυβέρνηση, αναμένεται να συνεδριάσει έως τις 20 Ιουνίου, ημερομηνία που θεωρείται από κάποιους καταληκτική.

/www.tvxs.gr


No comments:

Post a Comment