Monday, February 21, 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


 Αθήνα : 15 – 2 - 2011
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Συνάδελφοι,
        Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας.
        Η Κυβέρνηση και η Τρόικα με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα δανεισμού αφαιρούν τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των Τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των δανειστών.
        Η επίθεση είναι ολομέτωπη και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων.
        Ο 13ος και 14ος μισθός καταργήθηκαν. Τα επιδόματα περικόπηκαν, οι δημόσιες υπηρεσίες υποβαθμίζονται , το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται και μόνο κριτήριο πλέον είναι ο περιορισμός των δαπανών για την εξασφάλιση των δανειστών.
        Οι Σ.Σ.Ε καταργούνται, οι συντάξεις γίνονται επιδόματα και οι επικουρικές χάνονται.
        Το νέο μισθολόγιο επιφέρει νέες μειώσεις με περικοπές επιδομάτων χωρίς να γίνεται καμία συζήτηση αλλά με επιλεκτικές διαρροές  οι οποίες προλειαίνουν το έδαφος για περικοπές 2,7 δις € από τις δαπάνες της μισθοδοσίας.
        Το ΤΥΔΚΥ διαλύεται με υποβάθμιση των παροχών και βαθμιαία ενσωμάτωση στο ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕ και κατάτμηση μεταξύ ΟΠΑΔ και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
        Το επικουρικό ταμείο (ΤΑΔΚΥ) οδηγείται άμεσα με νέα μείωση των συντάξιμων παροχών και η Κυβέρνηση θέλει να δανειοδοτήσει με τα αποθεματικά του το υπό κατάρρευση ταμείο προνοίας.
        Η ανεργία έφθασε στο 14% και ο πληθωρισμός στο 5,2 % με καθημερινή αύξηση των ειδών ευρείας κατανάλωσης οι οποίες (αυξήσεις) εξαφανίζουν τα πενιχρά πλέον εισοδήματα των εργαζομένων.
        Οι συμβασιούχοι απολύονται χωρίς να θεωρούνται εργαζόμενοι αλλά απλοί στατιστικοί αριθμοί και τρόποι  εξοικονόμησης χρημάτων για την εξασφάλιση των δανειστών.Με χαρά η Κυβέρνηση και η Τρόικα τους βλέπουν να απολύονται για να μειωθούν έτσι και οι εργαζόμενοι συνολικά.
        Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» πολλές δεκάδες Δήμοι έχουν απλήρωτους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους (μονίμους και συμβασιούχους) και όλοι κάνουν σαν να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Μέλημά τους μόνον να μην δημοσιοποιείται η τραγικότητα της κατάστασης.
        Η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας υποθηκεύουν τις ζωές μας για τις επόμενες 10ετίες σε μία  καταστροφική πολιτική με θεοποίηση την διασφάλιση των κερδοσκόπων, των τυχοδιωκτών, των διεθνών αγορών και του Δ.Ν.Τ.
Συνάδελφοι,
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει και στο τέλμα που μας έχουν βυθίσει.
Μπορούμε να αντισταθούμε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα τη πατρίδας μας.
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η παθητικότητα και ο ραγιαδισμός είναι καταστροφή και υποδούλωση σε μία αντίληψη και τακτική του : « η Τρόικα επιτάσσει και η Κυβέρνηση εκτελεί» και η Ελλάδα λειτουργεί ως προτεκτοράτο.
 
Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στην κοινωνία, στα παιδιά μας και την πατρίδα μας να αντισταθούμε. ΟΧΙ δια αντιπροσώπων αλλά με τη μαχητική και καθολική  παρουσία μας.
 
ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
στο πεδίο του Aρεως στις 11.00 π.μ.
 
22 Φεβρουαρίου,ώρα 11.00π.μ.
 συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου
 
  
H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ             ΒΑΣ. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ      


No comments:

Post a Comment