Thursday, June 30, 2011

Τέλος 300 € στο μπλοκάκι για τους συμβασιούχους


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να αναγνωρίζει το άδικο του μέτρου της επιβολής τέλους σε όλα ανεξαιρέτως τα μπλοκάκια, καθώς όπως είπε «είναι άδικο να θεωρούμε ότι αυτοί είναι ελεύθεροι επαγγελματίες», αλλά άνοιξε το ζήτημα της εργασιακής σχέσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να το δει από την πλευρά της εργατικής νομοθεσίας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι έχει δοθεί πενταετής περίοδος χάριτος, δηλαδή δεν θα πληρώνουν το τέλος κατά τα πρώτα 5 χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους.

Συνεπώς, οι συμβασιούχοι των 700 ευρώ, εκ των οποίων σήμερα μπορεί να μην εργάζονται καν, αν όμως διατηρούν το μπλοκάκι θα πληρώσουν το τέλος των 300 ευρώ φέτος και 500 ευρώ από του χρόνου, αν δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ή 400 ευρώ στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα πάνω από 5 χρόνια.

Το κύριο επάγγελμα

Στην ουσία πρόκειται για εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι βρίσκονται στην «παγίδα» του μπλοκ για τον ελάχιστο μισθό των 700 ευρώ. Μόνο αν κλείσουν, με αίτηση στην εφορία, το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών δεν θα καταβάλουν το τέλος. Φέτος, πάντως, θα το πληρώσουν, καθώς ο νόμος ορίζει ότι στο τέλος υπάγονται όσοι δραστηριοποιούνταν την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ασαφές παρέμενε μέχρι χθες τι γίνεται με όσους έχουν τη διπλή ιδιότητα, του μισθωτού και του ελεύθερου επαγγελματία -αν και πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν λόγο για απαλλαγή από το τέλος, εφόσον το κύριο επάγγελμα είναι αυτό του μισθωτού.

Στο παρά πέντε της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και επιπλέον αφορολόγητο όριο για όσους έχουν παιδιά, ήτοι 2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ από 3.000 ευρώ για 2 παιδιά, 20.500 ευρώ από 23.500 ευρώ για τρία παιδιά και προσαύξηση 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ για καθένα επιπλέον παιδί. Συνεπώς:

**Το αφορολόγητο μειώνεται στα 10.000 ευρώ (από 13.500 ευρώ) όταν έχει 1 παιδί, στα 12.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ) όταν έχει 2 παιδιά και στα 20.500 ευρώ (από 23.500 ευρώ) με 3 παιδιά, με προσαύξηση 2.500 ευρώ για καθένα επιπλέον παιδί. Ακόμα όμως και το χθεσινό αυξημένο αφορολόγητο είναι χαμηλότερο από αυτό που ίσχυε, απλώς περιορίζονται οι αρχικές επιβαρύνσεις. Ο έχων 1 παιδί θα επιβαρύνεται πλέον με επιπλέον φόρο 200-470 ευρώ, ο έχων 2 παιδιά με 360-540 ευρώ, με 3 παιδιά θα πληρώνει επιπλέον φόρο 360-750 ευρώ και με 4 παιδιά θα πληρώνει επιπλέον φόρο 260-650 ευρώ.

Οι νυχτερινές αλλαγές

Στον εφαρμοστικό νόμο κατατέθηκαν και άλλες αλλαγές χθες τη νύχτα, όπως:

1 Κόβεται από 1ης Ιουλίου 2011 η μισθολογική προαγωγή των υπαλλήλων σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που μισθοδοτούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ενώ παγώνει κάθε είδους διάταξη νόμου που σχετίζεται με μισθούς, επιδόματα, παροχές, αποζημιώσεις κ.λπ. μέχρι να ψηφιστεί το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Αναδρομικά τα 10 ?

2 Αναδρομικά από 1/1/2011 επιβάλλεται η μηνιαία εισφορά 10 ευρώ υπέρ ανέργων σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Οι εισφορές που αναλογούν στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατανέμονται ισόποσα και συνεισπράττονται με τις εισφορές των επόμενων μηνών μέχρι τη λήξη του έτους.

3 Αναζητείται και σύστημα χορήγησης επιδόματος θέρμανσης στους αγρότες, οι οποίοι θα εμπίπτουν στο ίδιο καθεστώς φορολόγησης με τα νοικοκυριά.

4 Δεν θα λογίζεται ως εισόδημα το αναπηρικό επίδομα κατά τον υπολογισμό επί αυτού της εισοδηματικής εισφοράς.

5 Νέα αύξηση για τα φτηνά τσιγάρα, καθώς αυξάνει στο 100% από 95% της αρχικής διάταξης και 75% πριν ή το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη μέση σταθμισμένη τιμή λιανικής πώλησης. Η νέα τιμή πώλησης αναμένεται να φτάσει στα 2,90 -3 ευρώ.

6Στο 1% η εισφορά υπέρ ανέργων για δημόσιους υπαλλήλους που δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας.

7 Απαλείφθηκε η διάταξη της κύρωσης με νόμο των συμβάσεων αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας.

8 Απαλείφθηκε και η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στο Ταμείο να μπορεί να χρησιμοποιεί το προϊόν από την έκδοση ομολογιών για να αποκτήσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από την πρωτογενή ή δευτερογενή αγορά, καθώς και της ανταλλαγής ομολογιών έκδοσής του με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ή να παρέχει εγγύηση υπέρ ομολογιακών και άλλων δανείων του Δημοσίου.

9 Αίρεται το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό και επιχειρηματικό απόρρητο έναντι της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

10 Κόβουν χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ φέτος από το ΝΑΤ και 100 εκατ. ευρώ από το 2012 και εφεξής.

11 Σε εισοδηματική εισφορά 5% εμπίπτουν και οι ευρωβουλευτές, οι πρόεδροι ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ και γενικώς όσοι εμπίπτουν στο άρθρο 56 (παρ. 3) του Συντάγματος με αποδοχές (συμπεριλαμβάνονται και πρόσθετες αμοιβές) ίσες με του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με γνωμοδότησή της η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προβάλλει ενστάσεις σε ορισμένες διατάξεις του εφαρμοστικού και κυρίως όσες σχετίζονται με τα πολεοδομικά-χωροταξικά, όπως η μεταβολή του προορισμού των δασών. (enet.gr)


Wednesday, June 29, 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ν.Α ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ν.Α ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ (30/06) ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/07 ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ) ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΕΚΛΟΓΗ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) ΣΤΗΝ ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 20 (ΚΤΙΡΙΟ Ο.Ν.Α. 2ος ΟΡΟΦΟΣ).
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!! 
ΤΟ www.symvasioyxoiona.blogspot.com ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ






Friday, June 24, 2011

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σ. Ε. Δ. Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΤΗΛ. : 210 5277219 - FAX : 210 5278052

E-MAIL : seda@cityofathens.gr - Ηλεκτρ. Δ/νση : www.seda.gr


Αθήνα : 24 – 6 - 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,

Η πρωτοφανής επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τους μισθωτούς έχει λάβει διαστάσεις λαίλαπας.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι αφού πρώτα κατασυκοφαντήθηκαν σαν να είναι αυτοί οι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας, πλήττονται σε βαθμό εξαθλίωσης πλέον.

Η Τρόικα ζητά συνεχώς νέες εγγυήσεις και η Κυβέρνηση λειτουργεί ως προτεκτοράτο του 18ου αιώνα.

Την ίδια στιγμή βεβαίως η φοροδιαφυγή παραμένει στα ύψη και οι μόνοι οι οποίοι τιμωρούνται είναι οι συνεπείς και οι μη έχοντες.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μεγάλες αντιδράσεις οργανωμένες και μη και ο κόσμος είναι στους δρόμους προσπαθώντας να αντισταθεί σε μια αδιέξοδη πολιτική.

Με το νέο Μνημόνιο, έρχονται νέες μειώσεις, νέα φορολογικά βάρη, νέα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ παράλληλα κατακτήσεις ετών καταστρατηγούνται και το χειρότερο : χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν και θα μείνουν άνεργοι με την κατάργηση και συγχώνευση Δημοσίων υπηρεσιών και Δημοσίων οργανισμών και κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Η θέσπιση νέων φόρων , η αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας , η μείωση των επιδομάτων μέσα από την θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία , η περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης , η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου είναι μερικά από τα μέτρα που έρχονται.

Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ, αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ αλλά και οι Επικουρικές Συντάξεις και τα Ταμεία του Δημοσίου οδηγούνται σε διάλυση ενώ οι αλλαγές που προτείνονται

στο δημοψήφισμα φτάνουν στην κατάργηση ή μη της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να αντισταθούμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμά μας στην εργασία και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε στους δρόμους

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι

για να αντιληφθούν ότι δεν αντέχουμε άλλο

ΟΛΟΙ στη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 28 & ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

και στις κινητοποιήσεις :

TΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 11.00 π.μ. στο Πεδίο του ¶ρεως

• ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 7.00 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος
                           Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι θα κλείσουν οι πόρτες και θα γίνει περιφρούρηση της απεργίας.

Σ. Ε. Δ. Α


Monday, June 20, 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΑ


     Συναδέλφισσες-φοι,


Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους
Εργαζόμενους Μέλη του ( Μόνιμους-Αορίστου-Συμβασιούχους)
στην εξ αναβολής λόγω έλλειψης απαρτίας
 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,
την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06/2011 και ώρα 10:30 π.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»
(δίπλα στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων).
·       Οικονομικός – Διοικητικός Απολογισμός.
·       Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα.
·       Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.     




Wednesday, June 15, 2011

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Δήμο Αθηναίων για εργατικό ατύχημα συμβασιούχου


Αποζημίωση 40.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο Δήμος Αθηναίων σε τετραμηνίτη συμβασιούχο εργάτη απορριμματοφόρου αυτοκινήτου, ο οποίος έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος από αμέλεια του Δήμου, την πρώτη ημέρα της εργασίας του.



Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο δήμος Αθηναίων προσέλαβε συμβασιούχους τεσσάρων μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών.

Μεταξύ αυτών ήταν και έγγαμος 61 ετών, ο οποίος την πρώτη ημέρα εργασίας του τοποθετήθηκε μέλος απορριμματοφόρου αυτοκινήτου του δήμου Αθηναίων.

Ο 61χρονος στεκόταν στο δεξιό σκαλοπάτι του πίσω μέρους του κουβουκλίου του απορριμματοφόρου και κρατιόταν από τη χειρολαβή που υπήρχε στο αυτοκίνητο.

Όταν το απορριμματοφόρο στις 8 π.μ. είχε φθάσει στην περιοχή του 2ου Κοιμητηρίου Αθηνών, ο οδηγός έστριψε δεξιά και ο μηχανισμός που ανεβοκατέβαζε τους κάδους απορριμμάτων (ψαλίδι) κινήθηκε προς τα δεξιά συμπαρασύροντας τον 61χρονο που στεκόταν όρθιος. Ο άτυχος εργάτης έχασε την ισορροπία του και παρά την προσπάθεια του συναδέλφου του να τον συγκρατήσει έπεσε με δύναμη στο δρόμο.

Από την πτώση έμεινε αναίσθητος και διακομίστηκε από τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Όπως κρίθηκε από τα δικαστήρια, ο τραυματισμός οφείλεται στην αμέλεια των αρμοδίων οργάνων του δήμου Αθηναίων που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για τους εργαζομένους.

Ακόμη, σημειώνουν οι δικαστές, από τους αρμόδιους του Δήμου δεν ελήφθη υπόψη ότι ο συμβασιούχος ήταν 61 ετών και κατά συνέπεια είχε ελαττωματικές φυσικές δυνάμεις, ενώ τον τοποθέτησαν στην αποκομιδή απορριμμάτων, εργασία ιδιαίτερα επίπονη για άνθρωπο της ηλικίας του, ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί σε πιο ελαφρά εργασία.

Οι δικαστές έκριναν ότι το ατύχημα οφείλεται στην "ειδική αμέλεια" που επέδειξαν οι αρμόδιοι του Δήμου, ενώ αντίθετα ο συμβασιούχος δεν βαρύνεται με οποιαδήποτε υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα για το ατύχημα, αφού η θέση που τοποθετήθηκε δεν ήταν δική του επιλογή. Ο δε τραυματισμός του οφείλεται στη μετακίνηση του ψαλιδιού που ανεβοκατεβάζει τους κάδους απορριμμάτων, ο οποίος τον συμπαρέσυρε.


Wednesday, June 8, 2011

Στο 16,2% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο


Χωρίς δουλειά πάνω από 800.000 άτομα

 Στο επιπεδο- ρεκόρ του 16,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο, έναντι 15,9% τον προηγούμενο μήνα και 11,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.



Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε μηνιαία στοιχεία για την ανεργία. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.



Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στα 811.340 άτομα, ο υψηλότερος που έχει καταγρφεί, αυξημένος κατά 24.111 άτομα (3,1%) σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 και κατά 232.617 άτομα (40,2%) έναντι του Μαρτίου 2010.



Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.185.325 άτομα, χαμηλότερο επίπεδο σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το 2004, μειωμένο κατά 5,4% από το Μάρτιο του 2010. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.335.461 άτομα.



Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 238.574 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (-5,4%) ενώ αυξήθηκαν κατά 7.013 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (+0,2%).



Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά είναι σε Νότιο Αιγαίο (30,4%), Ιόνια Νησιά (24,5%) και Δυτική Μακεδονία (20,6%). Στην Αττική, το ποσοστό αυξήθηκε 15,8% από 10,5% το Μάρτιο του 2010.



Στους άνδρες, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 13,8% από 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και στις γυναίκες σε 19,5% από 15,9%.



Στις ηλικίες 15-24 ετών, το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 42,5% από 29,8% το Μάρτιο του 2010, από 25 έως 34 στο 22,6% από 15,4% και από 34 έως 44 στο 13,1% από 10% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.



Στην Ευρωζώνη, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,9% το Μάρτιο.

Newsroom ΔΟΛ


Tuesday, June 7, 2011

Δίμηνη παράταση για 226 συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 226 συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, στο Δήμο Αθηναίων εκ των οποίων οι 210 θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας και οι 16 στη διεύθυνση αλλοδαπών. Διευκρινίστηκε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί προέρχονται από τις τάξεις των εργαζομένων που εργάζονταν και στο παρελθόν στο δήμο. Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος για τον εξωραϊσμό του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 2.000 συμβασιούχοι σε κρίσιμους τομείς του δήμου παραμένουν εδώ και ένα χρόνο με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή εκκρεμούν. Όμως, μέσα στον Μάιο προέκυψαν δικαστήρια που απέρριψαν τις προσφυγές περίπου 300 συμβασιούχων οι οποίοι απολύονται. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς υποστήριξε χθες ότι ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα στην πόλη καθώς 210 από τους εργαζόμενους εργάζονταν στην καθαριότητα και οι μισοί εξ’ αυτών ήταν οδηγοί απορριμματοφόρων.

Εκ μέρους της παράταξης του ΚΚΕ – η οποία καταψήφισε την πρόταση- ο Ν. Σοφιανός αρνήθηκε «να νομιμοποιήσει την απόφαση» διότι πριν από τις δίμηνες συμβάσεις θα έπρεπε να προηγηθούν άλλες κινήσεις που θα οδηγούσαν σε μόνιμη δουλειά για τους συμβασιούχους. Η Ελένη Πορτάλιου από την Ανοιχτή Πόλη – η παράταξη ψήφισε λευκό - επικαλέστηκε το παράδειγμα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που αρνείται να απολύσει τους συμβασιούχους, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι υπερψηφίζει, διότι το σωματείο εργαζομένων συμφωνεί, σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως απεμπολούνται κεκτημένα δικαιώματα των συμβασιούχων.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης υποστήριξε ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί σε περίοδο οξυμένης οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η επιτροπή δήμου-εργαζομένων, που επεξεργάζεται μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους ώστε να την προτείνει στην κυβέρνηση, αναμένεται να συνεδριάσει έως τις 20 Ιουνίου, ημερομηνία που θεωρείται από κάποιους καταληκτική.

/www.tvxs.gr