Monday, May 30, 2011

Προτείνει νομοθετική ρύθμιση


Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβασιούχων ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι το συμφέρον του δήμου είναι να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και εύρυθμη λειτουργία του και για αυτό το λόγο στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων την Τρίτη θα προτείνει πάντα -στο πλαίσιο της νομιμότητας όπως είπε χαρακτηριστικά - νομοθετική ρύθμιση προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους πέριξ του Α' Νεκροταφείου καθώς και δημοσκόπηση θα κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστώσει αν κάτοικοι και φορείς θέλουν να κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ έξω από το πρώτο νεκροταφείο. Για το ίδιο θέμα ο κος Καμίνης υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει και το ιδιοκτησιακό καθώς το υπ ΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζει ότι ανήκει σε αυτό η έκταση σε αντίθεση με το δήμο καθώς όπως υποστηρίζουν δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν συμβόλαια ιδιοκτησίας του Δήμου.


Sunday, May 29, 2011

Πάνω απο 100.000 πολίτες βουλιάξαν το Σύνταγμα! Ήρθε η ώρα να φύγετε!


Ανευ προηγουμένου συγκέντρωση πολιτών χωρίς κομματικούς χρωματισμούς.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ είχαν κατακλυστεί όχι μόνο η Πλατεία Συντάγματος, αλλά και η Αμαλίας, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία, η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούσε!



Όσο και αν προσπάθησε να την μπουκοτάρει η Κυβέρνηση με το κόψιμο του Ηλεκτρικού, κινητών, Ιντερνετ δεν κατάφερε τίποτα. |



Περισσότεροι από 100 χιλιάδες συγκεντρωμένοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων! Στους παλαιότερους η συγκέντρωση θυμίζει κάτι από τις τεράστιες πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90, τότε που τα πούλμαν που μίσθωναν τα κόμματα εξουσίας έφερναν κόσμο από όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα ή στο Πεδίον του Άρεως.



Πολίτες κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, εξακολουθούν να συρρέουν στη συγκέντρωση και η Ελλάδα στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.



Με έντονο παλμό και δυναμικότητα οι «Αγανακτισμένοι Έλληνες» εκφράζουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα μέτρα αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας το δικό τους δυναμικό παρόν στην πανευρωπαϊκή μέρα συγκέντρωσης.



Σημαίες, σφυρίχτρες, πανό και άδεις κατσαρόλες με τα γνωστά μηνύματα ενάντια στο μνημόνιο «πρωταγωνιστούν» και σήμερα!



Την τιμητική της έχει, βεβαίως, και η Βουλή με τα γνωστό σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή" και τα ανά τακτά διαστήματα φασκελώματα.



Αντιθέτως, μέχρι τώρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει σχεδόν αγνοηθεί, παρόλο που χτες είχε την τιμητική του, λόγω των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει για το κίνημα των Αγανακτισμένων σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.



Πάνω από την πλατεία έχει στηθεί και εξέδρα, όπου αργότερα θα παίξουν μουσική κάποια συγκροτήματα. Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η «κατασκήνωση» χιλιάδων νέων, ενώ λίγο πριν, μια ομάδα θεάτρου έδωσε παράσταση.





Ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα δόθηκε.

Ήρθε η ώρα να φύγετε!

Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι νέοι τα πάντα!
(tro-ma-kti-ko.blogspot.com)


Wednesday, May 25, 2011

Δικαστικη δικαίωση για 21 συμβασιούχους του Δ. Μαρκοπούλου


Άμεσα στην έμμισθη εργασία τους επιστρέφουν 21 συμβασιούχοι του Δήμου Μαρκοπούλου, παρά τη λήξη των συμβάσεών τους και την απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία, κατόπιν χθεσινής σχετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που τους δικαίωσε, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.


Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το νεοϊδρυθέν Σωματείο Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου, μετά και την ανάλογη απόφαση του Αρείου Πάγου για τις συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ,


«ο αγώνας θα είναι διαρκής και απαιτεί χρόνια αφοσίωσης και επαγρύπνησης τόσο σε δικαστικό επίπεδο, με την εκδίκαση των ασφαλιστικών του Ιουνίου και αργότερα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όσο και σε πολιτικό, με την αντίσταση στη μαζική επίθεση του κεφαλαίου και των τραπεζών (εγχώριων και διεθνών), κατά των εργαζομένων, κατά του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και παροχών, εργασίας και βασικών αγαθών, όπως οι μαζικές μεταφορές (οδικά-εναέρια-θαλάσσια δίκτυα), τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμός, νερό, ακόμη και τη διαχείριση απορριμμάτων!»

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/11781


Δήμος Αθήνας: Ψάχνουν λύση για τους συμβασιούχους


Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του δημάρχου κ. Γ. Καμίνη



 Αθήνα 



Επανέρχεται με ένταση το ζήτημα των συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων. Εξελίξεις δρομολογούν διαβουλεύσεις , οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διάλογος με τους εργαζόμενους του Δήμου. Παράλληλα, οι συμβασιούχοι που βιώνουν την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα υφίστανται και το... σκοτσέζικο ντους των δικαστικών αποφάσεων που άλλοτε είναι θετικές για την παραμονή τους στην εργασία τους και άλλοτε απορριπτικές στα αιτήματά τους.



Την Τρίτη έγινε συνάντηση της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί (εκπρόσωποι εργαζομένων , δημοτικής αρχής και νομικών συμβούλων) με στόχο να διαμορφωθεί μια υλοποιήσιμη πρόταση για το πρόβλημα των συμβασιούχων η οποία να κατατεθεί προς την κυβέρνηση. Όμως, η συνάντηση , στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων κ. Θ. Λιβάνιος αλλά και από τους εργαζομένους , μεταξύ άλλων, ο κ. Β. Πολυμερόπουλος, συνέπεσε με την είδηση ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δεν έκανε δεκτή - την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία 206 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων - στην πλειονότητά τους οδηγοί απορριμματοφόρων και μικρό τμήμα τους εργάτες του Δήμου Αθηναίων -ζητούσαν προσωρινή δικαστική προστασία για να παραμείνουν στη δουλειά τους.



Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενάμισι μήνα, αφότου το αποτέλεσμα της Διάσκεψης (το πλήρες σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα) της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν θετικό για καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, οι οποίες διεκδικούν τη μονιμοποίησης τους, μετά από χρόνια - ορισμένες πλησιάζουν τα 20 - συνεχών συμβάσεων εργασίας διάρκειας μιας ημέρας. Ο Άρειος Πάγος ξεπέρασε το θέμα της Συνταγματικής απαγόρευσης για μετατροπή συμβάσεων εργασίας σε αορίστου, με το δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες συμβασιούχοι είχαν προϋπηρεσία πριν από το 2001. Στο μεταξύ, έχουν εκδοθεί από δικαστήρια άλλες δυο αποφάσεις, μια αρνητική και μια θετική (εργαζόμενοι stage).



Οι 206 συμβασιούχοι παραμένουν στην εργασία τους , αν μη τι άλλο εν αναμονή της κοινοποίησης της απόφασης. Πάντως, η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται κάποιες προτάσεις, όπως δίμηνη σύμβαση εκτάκτων αναγκών. Εξετάζεται περαιτέρω η μεσολάβηση του Δήμου ώστε να ενταχθούν συμβασιούχοι που χάνουν τη δουλειά τους στο ταμείο ανεργίας, μια και ως συμβασιούχοι έργου -παρόλο που δουλεύουν πολλά χρόνια- δεν δικαιούνται ούτε καν αυτό.



Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει κινητικότητα για το ζήτημα, το οποίο ετέθη από τον κ. Καμίνη προς την κυβέρνηση, πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή το υπουργικό συμβούλιο για τα προβλήματα του Κέντρου της Αθήνας , υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με κυβερνητικά στελέχη και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδεθεί η προσπάθεια για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με το ζήτημα των συμβασιούχων , προτάσσοντας ως σημαντικό να υπάρχει ικανός αριθμός εργαζομένων στην καθαριότητα , σε βρεφονηπιακούς και αλλού για την κάλυψη αναγκών σε ευαίσθητες περιοχές . Έτσι, έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και η κατ΄ εξαίρεση παράταση συμβάσεων για το Δήμο Αθηναίων, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.....



Tuesday, May 24, 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Αθήνα, 24 ΜΑΪΟΥ 2011


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 24 ΜΑΪΟΥ 2011





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΗΓΜΑ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ Η ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

    ΕΝΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/05/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00μ.μ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

     ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΕΡΓΟΥ,STAGE,ΜΟΝΙΜΟΙ,Κ.Τ.Λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΠΕΤΗ.


Thursday, May 19, 2011

Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποίηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει.



Ουδέποτε χειραγωγήθηκε και πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της. Επαφές και επικοινωνία υπάρχει στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμφίδρομης πληροφόρησης.



Εδώ και ένα χρόνο σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν, κάναμε λόγο για την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας.



Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα.



Ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.



Απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Πολιτική επιλογή που μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετους!



Πολιτική επιλογή στην οποία ουδέποτε συμφωνήσαμε και στηρίξαμε!



Πολιτική επιλογή την οποία, συνεπής στις αρχές και στις ιδέες μας συλλήβδην απορρίπτουμε!



Πολιτική επιλογή για την οποία ουδέποτε θα μπούμε στη θέση να αιτιολογήσουμε και να απολογηθούμε στα μέλη μας αλλά και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας έχουν εμπιστευτεί.



Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε  σήμερα  και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.



Δεν είμαστε «κομματικό παράρτημα» κανενός μέσα στα συνδικάτα. Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου μας. Λειτουργούμε και καθορίζουμε τη στάση μας με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται.



Αυτή την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ αυτονομία δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η ελπίδα και η δύναμή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.



Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.



Με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ.



ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αθήνα, Πέμπτη 19 Μαΐου  2011

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.


Wednesday, May 18, 2011

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Σκηνές απείρου κάλλους στο περιστύλιο της Βουλής! Οι εργαζόμενοι στους Δήμους κατευθύνθηκαν, μέσω Αμερικής και Βαλαωρίτου, στην Πανεπιστημίου και από εκεί πορεύτηκαν στο Κοινοβούλιο. Και όταν έφτασαν εκεί, έκαναν... ντου, πιάνοντας την Αστυνομία "κοιμώμενη"! 
Μπήκαν από την αριστερή είσοδο, ανέβηκαν ανενόχλητοι την ανηφορίτσα, με τους αστυνομικούς απλά να τους... κοιτούν! Και όταν κατάλαβαν ότι γίνεται... "ντου" στη Βουλή, τότε άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σταματήσουν τους διαδηλωτές. Οι οποίοι, μέχρι να κινηθούν οι φρουροί, έφτασαν μέχρι την πόρτα της Βουλής.



Εκεί, απωθήκαν βίαια. Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της Βουλής τσακώνονταν με τους επικεφαλής των δυνάμεων που περιφρουρούσαν την πορεία για το ποιος φταίει που έφτασαν οι διαδηλωτές ένα βήμα πριν μπουν στη Βουλή!



Λίγο μετά τις 15:00 οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το Σύνταγμα και το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.



Από νωρίς, η ένταση δεν έλειψε. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους επιχειρούσαν ώρα μέσω... Κολωνακίου να κάνουν τον κύκλο και να βρεθούν μπροστά στην Βουλή. Παντού όμως συναντούσαν μπροστα τους ΜΑΤ και δημιουργείται ένταση. Ξεκίνησαν από την οδό Κριεζώτου όμως τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί.(NEWSIT.GR)















Monday, May 9, 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Α
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                                                                              
                                                                                                        Αθήνα  9 – 5– 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
        Μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη για το θέμα των συμβασιούχων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου κοινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των εργαζομένων και της δημοτικής αρχής με νομική στήριξη και από τις δύο πλευρές για διαμόρφωση πρότασης ή προτάσεων στην κατεύθυνση της τακτοποίησή των.
        Πρόθεσή μας είναι να καταθέσουμε προτάσεις υλοποιήσημες σε νομοθετικό επίπεδο και την διασφάλιση της παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία μέσα σε ένα πλήρως αρνητικό πολιτικό περιβάλλον όπου πρόθεση της Κυβέρνησης σύμφωνα με τις εξαγγελίες της είναι η κάθετη μείωσή τους σε όλο το Δημόσιο τομέα και την Τ.Α.
        Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους ή έχοντες ενδιαφέρον να καταθέσουν ηλεκτρονικά
( seda@cityofathens.gr , eedaikar@yahoo.gr , giatrakos.g@gmail.com , som_dba@otenet.gr) ή εγγράφως τις απόψεις τους στους συλλόγους έως την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 13.00, με προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας και δυνάμενες να υλοποιηθούν επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, οι οποίες θα ληφθούν υπ΄ όψιν στην συνολική διαμόρφωση των θέσεων από την πλευρά των εργαζομένων.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ